Primary Navigation

Så får du din hund att må bra

Om du har en hund, så vill du ju att den ska ha en bra hälsa samt att den ska må bra. Det är i sig ganska enkelt. Det en hund behöver ha, det är en flock, motion, koll på umgängesreglerna samt lek. När det gäller lek så kan du köpa hundleksaker på djurochfritid.se. Att ha en hund, det är riktigt skoj, men det är även bra att veta att du då får ett stort ansvar. Du är den som är ansvarig för att hunden mår bra.

Förutom att din hund behöver grundläggande saker som mat, vatten, egen sovplats, koppel och så vidare, så finns det även annat som gör att hunden mår bra.

Viktigt med sällskap och motion

Hundar är flockdjur och du tillhör dess flock. Hundar mår inte bra av att vara ensamma allt för länge och bör inte vara det mer än 4–5 timmar per dag. Så jobbar du eller går i skolan så måste du se till att hunden får annat sällskap. Motion är även det viktigt att du ger din hund. De allra flesta hundar har behov av att få ett par timmars promenad per dag, sammanlagt. Hundens storlek avgör hur mycket motion den kan behöva.

Regler och lek

Att ha så kallade umgängesregler för din hund, det handlar om att hunden vet hur den ska uppföra sig då det kommer folk hem till dig eller när ni är ute och går. Du bör lära hunden att agera så som du vill att den ska göra. Sedan är det ju så att hundar, de behöver ju även roa sig. Det genom lek och annat skoj. Du kan bland annat köpa hem hundleksaker, samt även göra olika lekar. Till exempel gömma godis så att hunden får leta upp det eller att du aktiverar er tillsammans på annat sätt.