Primary Navigation

Så hittar du rätt våg för dina behov

Det finns idag ganska många varianter av vågar, för att kunna väga olika saker. Hemma är det inte fel att ha flera olika vågar, som passar för olika behov. Vågar är även något som företagare kan ha nytta av. När man talar om de vågar som det kan finnas behov av i ett hem, så är det främst personvågen och köksvågen de allra flesta tänker på. En personvåg är en våg för att kunna se vad du väger om du vill hålla koll på din vikt. En köksvåg är en våg för köket, som kan vara bra att ha då du bakar och lagar mat.

Utöver dessa två vågar, så finns det flera andra bra vågar. Det finns till exempel bordsvågar, babyvågar, brevvågar, bagagevågar, industrivågar och mycket mer.

Vilken våg behöver du?

När du ska köpa en våg, så är det ju vad du ska väga på den som styr valet av våg. Om du vill ha koll på din vikt, kanske du försöker gå ner i vikt, eller upp, då är det bra att satsa på en personvåg. Dessa finns både som digitala modeller och manuella. En digital personvåg väger på grammet samt att de även kan ha olika funktioner som att vara uppkopplade mot ditt wifi eller mäta kroppsfett.

Bakar du eller lagar mat mycket, då är det rätt smart att köpa en köksvåg. Många recept nuförtiden anger mått i gram och inte i deciliter.

Skickar du mycket brev och paket, kanske du säljer saker på nätet? Då kan det vara smart att köpa en brevvåg eller en paketvåg, beroende på hur tungt du behöver väga. Vikten avgör ju hur mycket porto det måste sättas på.

När du ska köpa våg, så se till att jämföra olika modeller av samma typ av våg. Det så att du får den som passar dig och dina behov bäst.