Primary Navigation

Spänningar i kroppen kan leda till svåra och långvariga problem

Det är många av oss som upplever olika former av värkar i kroppen. Det behöver inte vara så allvarligt, det kanske är lite stelhet på morgonen, lätt huvudvärk då och då eller lite lindrig värk i ryggen. Oftast går det över av sig själv bara man rör på sig lite.

Men ibland så sitter värken i lite längre och den kanske till och med tar sig lite andra uttryck än tidigare. Värk och stelhet kan till exempel skapa nedstämdhet eftersom värken hindrar oss från att fungera som vanligt vilket gör att vi känner oss utanför, och därmed nedstämda.

Vad går massage ut på

Massage kan vara ett sätt att snabbt komma åt den typen av problem som orsakas av spänningar i kroppen. Att lägga sig på en massagebänk och få sina muskler genomarbetade av en riktig massör eller massös kan vara väldigt förlösande om värkarna håller på att bli permanenta. Självklart kan man inte ignorera alla andra problem som kan ha orsakat värken från början men att få en ordentlig massage kan vara ett bra första steg, ett steg som kanske gör att man kan få nog med kraft för att gå vidare och börja aktivera sig själv tillräckligt mycket för till exempel sjukgymnastik.

Läs mer om olika typer av massage på internet

Det finns en stor mängd olika typer av massage. För den som vill lära sig mer går det bra att bege sig ut på internet och där söka mer information om vilka varianter av massage som fungerar bäst för den typ av spänningar och värk som man har vid ett visst tillfälle.

Det är förstås så att det finns många olika budskap om vad som gäller så man måste tänka till lite själv. Ett bra sätt kan vara att läsa många olika artiklar innan man bestämmer sig.