Primary Navigation

Vad är Kyolic bra för?

Kanske har du hört talas om Kyolic i samband med olika hälsorelaterade diskussioner eller teman? Vill du leva fullt ut med hälsa i fokus kan det egentligen inte ha undgått dig att stöta på Kyolic som är ett av de viktigaste delarna för att få en god hälsa. Med dessa preparat, oftast med vitlökspreparat som bas, ger det en hälsoeffekt som varar länge. Vi berättar mer om just detta vitlökspreparat.

Godkänt av läkemedelsverket

Kyolic är det enda av läkemedelsverket godkända och registrerade (TVBL) vitlökspreparatet i Sverige. Produktionen av Kyolic tar hela 3 år från odling till färdig produkt. Den ekologiska vitlöken lagras i 20 månader vilket ger ett unikt extrakt med vattenlösliga svavelföreningar. Dessa är stabila, ger ingen vitlöksandedräkt samt är skonsamma för magen. Kyolic är standardiserat på substansen S-allyl-L-cystein och flertalet studier har gjorts där man visar på substansen biotillgänglighet och effekt. Vitlök innehåller en rad aktiva ämnen, där de mest utforskade är olika slag av svavelföreningar. I rå oskadad vitlök förekommer de aktiva svavelföreningarna i ett inaktivt förstadium i form av olika aminosyror.
Ur vitlök kan man utvinna svavelhaltiga aminosyror som är vattenlösliga och stabila, där kroppens upptag kan mätas. De är säkra att ta i stora doser och ger ingen illaluktande andedräkt. Eftersom dessa föreningar är stabila i motsatts till t.ex. allicin har det också varit lättare att vetenskapligt visa effekter av dessa ämnen. Enligt den forskning som hittills publicerats är det S-allyl-L-cystein (SAC) och S-allyl-mercapto-L-cystein (SAMC) som verkar viktigast för vitlökens hälsosamma effekter. Tillverkningsprocessen för Kyolic vitlöksextrakt (AGE) är den enda i sitt slag som tar sikte på att öka halten av dessa vattenlösliga organiska svavelföreningar och innehåller därför mångdubbelt mer av dessa ämnen än andra vitlökspreparat. Den särskilda framställningsmetoden eliminerar illaluktande och fettlösliga ämnen som t.ex allicin, vilket resulterar i ett luktfritt extrakt som kan konsumeras utan att orsaka kroppslukt efter förtäring.