Primary Navigation

Whiplash behandling

Ny forskning och nya rön visar att whiplashskada beror på en inflammation i fascian, bindväven som finns i hela kroppen. Nervändar hamnar i kläm vilket leder till smärta. Genom att söka hjälp hos en fasciaklinik är det möjligt att lindra besvären eller till och med helt bli av med problemen. I den här artikeln kommer vi titta närmare på vad whiplash innebär och hur det är möjligt att komma till rätta med problemen med hjälp av en behandling hos en fasciaklinik. Så om du är intresserad av att lära dig mer är det bara att läsa vidare! Förhoppningsvis kommer du få med dig en del nya kunskaper på vägen.

Vad innebär whiplash?

En whiplashskada innebär att nacken utsätts för ett trauma där den sträcks i riktigt hög fart, vilket innebär att vävnader i nacken skadas. Det vanligaste sättet att drabbas av en whiplashskada är vid en bilolycka då huvudet åker iväg i hög hastighet utan att man hinner med att bromsa och kontrollera rörelsen. Då skadas mjukdelar i nacken. Den här typen av skada kan även uppstå vid en hockeytackling, vid fallolyckor eller liknande. Resultatet kan bli smärta i såväl huvud som nacke och skuldror – trots att inga skador på skelettet syns vid en röntgen.

Sök hjälp så snabbt som möjligt

Om du drabbats av en whiplashskada så är det läge att söka upp en whiplash behandling. Det kan du göra hos din lokal fasciaklinik. Eftersom huvudet är tungt och hals- och nackmuskler inte hinner med kan nerver, ligament och annat skadas i hela ryggraden. Inflammation och svullnad i fascian gör att en smärta kan uppstå som blir svår att leva med i vardagen. Därför är det viktigt att söka hjälp så snabbt som möjligt. Så om du misstänker att du drabbats av en whiplashskada är det verkligen läge att söka hjälp direkt.

Att behandla whiplash vid en fasciaklinik

En behandling av en whiplashskada vid en fasciaklinik innebär avlastning för såväl halskotor som nacke – det leder till att flödet i fascian kommer igång. Då minskar trycket på nerver och vävnadens balans förbättras avsevärt. Behandlingen gör inte ont, utan skapar avslappning – vilket i sin tur innebär att kroppen själv kan påbörja en läkning.

Nu har vi tittat lite närmare på vad det innebär med whiplash och varför det är viktigt att söka hjälp så snabbt som möjligt. Vi har också fördjupat oss något i vad det innebär att behandla en whiplashskada vid en fasciaklinik. Förhoppningsvis har du lärt dig något nytt och förstått vikten av att snabbt söka professionell hjälp om du misstänker att du drabbats av en whiplashskada. Vår förhoppning är att du har fått med dig en del nya kunskaper och ny information som kommer hjälpa dig på vägen. Kom ihåg att de nya forskningsrönen kring fascian kan hjälpa dig att komma till rätta med dina problem. Det är en möjlighet som du absolut bör ta tillvara på. Lycka till med att lindra eller bli av med dina besvär på grund av whiplash.