Primary Navigation

Brist på sömn är ett stort problem

Enligt forskning är brist på sömn en växande trend och ett stort problem i västvärlden. Det är en åkomma som drabbar ung som gammal, kvinna som man. Det finns en tydlig koppling mellan brist på tillräcklig sömn och exempelvis trafikolyckor. Din livsstil och hur du lever ditt liv påverkas mycket negativt om du sover för lite eller för oroligt om natten.

Minimera antal störningsmoment för sömnen

För personer som arbetar obekväma timmar kan detta vara ännu svårare med sömnen. När man arbetar på natten och sover på dagen störs kroppens naturliga klocka. Det kan leda till att kroppen har svårt att ställa in sig och inte kan veta när den ska gå till sovläge eller när den ska vara vaken. Som nybliven förälder är man mycket väl medveten om detta då ens barn ofta vaknar upp flera gånger under natten. När barnen blir äldre och har fritidsaktiviteter och läxor i skolan är det också lätt hänt med störd och orolig sömn. Att ha en bra säng är det viktigaste för att få så djup sömn som möjligt när man väl får möjlighet.

Ugnens färg är viktig

Idag säljs ugnar mer och mer online. När man köper en ny ugn är utseendet väldigt viktigt eftersom ugnen har en central plats i köket. Ugnens färg ska helst matcha med övriga färger i köket, såsom skåp, golv och väggar. Om ugnen har en udda eller avvikande färg kommer det se konstigt ut i köket. De populäraste färgerna för en ugn är antingen vit, svart eller grå. En sådan neutral färg kommer enkelt att matcha i alla typer av kök. Att köpa en ugn i en annan färg kan mycket väl vara möjligt, men man måste vara medveten om att att färgerna kanske inte matchar och att det kommer att det konstigt ut. Se därför till att vara mycket noggrann om du köper en en mer vågad färg som röd, gul eller blå.