Primary Navigation

Den älskade mikron

Även om de flesta kök i dag är utrustade med mikrovågsugn, är det många som bara använder sin mikrovågsugn för att värma rester eller kanske poppa popcorn. Men det finns faktiskt gott om saker man kan tillaga i mikron. Många som du kanske inte kände till. Från rostade brödsmulor och spaghetti till en hel omgång brownies och snabbtorkade örter. Det är flera rätter eller tillbehör som du kan laga i mikron. I många fall sparar du värdefull tid. Självklart ska du använda kärl och redskap som är speciellt för mikron. Det kan orsaka olyckor i köket om inte man noga följer detta. Om inte du redan har en mikrovågsugn i köket kan du titta på en mikrovågsugn test och läsa mera om vilken ugn som skulle passa dig bäst.

Här följer fyra tips

  • Om du har färska kryddörter som vissnar och inte håller mycket längre i kylen, kan du använda mikrovågsugnen för att torka dem. Sprid ut dem på hushållspapper och kör på högsta värmen en minut. Ta en minut i taget tills örterna är helt torkade. Förvara i glasburk för att inte förlora smaken.

  • För en snabb, hemlagad omgång brownies, kan du överraskande nog använda din mikrovågsugn.

Smält smöret i mikron, blanda snabbt ihop det med de andra ingredienserna. Grädda i en mikrovågssäker form, på högsta effekt i fyra, fem minuter. Låt stå i 10-15 minuter innan du skär upp det.

  • Du kan värma nötter och brödsmulor i en liten skål.

  • Du kan till och med tillaga krispigt bacon i mikrovågsugnen – och det blir betydligt mindre fett, än om du stekte det i en stekpanna. Arrangera bara baconbitar på en tallrik täckt med dubbelt lager hushållspapper. Sedan täcker du baconbitarna med en bit hushållspapper till – dessa suger upp det mesta av fettet. Kör sedan på hög värme i två minuter, vänd bitarna och upprepa.