Primary Navigation

Letar du efter ett praktiskt vattenfilter?

Vatten är något extremt viktigt som vi behöver varje dag för att må bra. Men hur hälsosamt är det egentligen att dricka kranvatten?

Visst ser vattenverket till att vattnet som kommer i kranen är renat. Men det renas med klor och det finns klorresistenta bakterier som överlever behandlingen.

Dessutom kan det finns föroreningar i vattenrören som leder vattnet ut till din fastighet. Detta kontrolleras inte alls lika ofta!

Här berättar vi om fördelarna med vattenfilter och hur det kan implementeras i ditt hem.

Vattenrenare för köket

Om du endast är ute efter rent dricksvatten i köket passar det alldeles utmärkt med en mindre enhet som installeras under diskbänken. Dessa filter kan anpassas efter den befintliga vattenkvaliteten och passar därför utmärkt i alla hushåll.

Dessutom är de väldigt prisvärda! Du kan även välja om du vill använda vattnet från filtret eller vanligt kranvatten med en vridning.

Vattenrenare för badrummet

Om du har känslig hud eller barn med känslig hud bör du verkligen investera i ett vattenfilter till duschen eller badet. Klor torkar ut huden och irriterar känslig hud.

Dessutom torkar det även ut hår och kan skada både hud och hår på lång sikt. Du med känslig hud kommer att märka skillnaden redan efter några dagar! Detta vattenfilter kan du enkelt installera på egen hand, ingen installatör behövs!

Vattenrening till hela hushållet

Om du däremot har dålig vattenkvalitet hemma är det smartare att investera i ett vattenfilter som renar allt vatten i hela hushållet. Vatten av dålig kvalitet påverkar inte bara dig och din familj utan även vattenrör, avlopp och maskiner som använder sig av vatten.

Diskmaskin, tvättmaskin och så vidare är exempel på hushållsapparater som mår bra av renat vatten. Om du vill få en bättre vattenkvalitet i hela hushållet kostar det dock lite mer. Men det kan vara värt det att slippa köpa nya vitvaror stup i kvarten!

Tar du vatten från egen brunn?

Har du någonsin testat vattnet i brunnen? Det är inte så vanligt att brunnsvatten någonsin blir testat. Men det är verkligen rekommenderat att göra det minst var tredje år. Nuförtiden är det dessutom väldigt lätt att ta prover på brunnsvattnet.

Allt du behöver göra är att beställa hem provrör och skicka in. Svar får du sedan via email. Vanligtvis är svaren chockerande! Efter detta kan du anpassa ett vattenfilter efter behovet som finns.

För dig med kommunalt vatten

Visst är Sverige allmänt känt för att ha rent dricksvatten i kranen. Men stämmer det verkligen?

Du kan enkelt få svar genom att ta prover på vattnet i kranen. Kanske är du en av de lyckliga som har helt rent vatten i kranen. Men vill du verkligen chansa? Eftersom det kan vara farligt för din hälsa att dricka förorenat vatten under en lång tid är det bättre att vara smart och ta ett enkelt prov.

Vad säger forskarna?

Enligt forskarna bör vårt vatten testas mycket oftare än vad det nu görs. Eftersom vi dricker mycket vatten om dagarna och även gör rent oss i vatten kan även små mängder kemikalier ta sig in i vårt system och påverka oss negativt.

Detta kan leda till sjukdomar och nedsättningar på lång sikt. Dessutom har det rapporterats om kemikaliska föroreningar i kommunalt vatten de senaste åren.

Ser ditt vatten rent och fräscht ut?

Det betyder inte att det faktiskt är rent och drickbart. Bakterier, kemikalier och andra föroreningar syns inte med blotta ögat. Och det är inte alla som lämnar efter sig en färg, doft eller avlagring.

Utan att ta vattenprover kan du omöjligt veta om vattnet faktiskt är rent nog att dricka. Ta inte chanser med din och din familjs hälsa! Se efter redan nu vilka alternativ som finns för ditt hushåll.