Primary Navigation

Matkompaniet underlättar vardagen

Vardagen är hektisk för många i dagens värld. Det känns ofta som om dygnets timmar sällan räcker till, och man hinner inte alltid med allt det som man borde göra. Därför kan det löna sig att ta till sig lite tips och knicks för att underlätta vardagen en smula och ha tid för att göra sånt man tycker är kul.

Lägg upp ett schema

Först och främst, planering är A och O för att kunna hantera en stressig vardag. Att skriva ner allt i ett schema minskar kaoset i huvudet och gör en lugnare. Vare sig det är viktiga ärenden eller bara små obetydliga detaljer – skriv ner allt:

 • Arbetstider, möten och andra tidsbestämda aktiviteter.

 • Tid för när man ska handla. Passa på att uträtta andra ärenden i samma runda.

 • När och vad för slags mat man ska laga.

 • När och vem som städar.

 • Träff med vänner.

 • Tid för vila – en extremt viktig punkt.

Beställ hem mat

Det nämndes ovan om att planera in tid för att åka iväg och handla. Om man här går ett steg längre och skippar hela handlingsrumban och istället klickar hem maten. Låter inte det som en bra idé?

Det finns en hel del tjänster för detta, och den mest populära av dem är Matkompaniet. De erbjuder väl utvalda produkter av hög kvalitet, och maten skickas med ombud till adressen man önskar. En mer användarvänlig tjänst får man verkligen leta efter, eftersom deras webbsida är väl organiserad. Man kan sortera produkterna enligt:

 • Sortiment – drycker, skafferi, godis, bageri, osv.

 • Varumärken.

 • Märkning – glutenfritt, ekologiska varor, från Sverige, osv.

Även gåvoboxar, läckra recept och annan inspiration hittas på Matkompaniets fantastiska webbsida.

Anlita städtjänst

Har man inte mycket tid till övers och är huvudet fullt av kaos – ja då ser säkert hemmet ut därefter. Att städa är inte många personers favoritsyssla och det prioriteras sällan i stressiga situationer. Förutom om man lägger in städning i ens ovan nämnda schema kanske man inte orkar eller hinner städa på en alldeles för lång tid, och då känns allt med ens ännu mer kaotiskt.

För att göra livet enklare kunde det vara på sin plats att anlita städtjänst. Att få den där lyxiga känslan av att hemmet är skinande rent gör faktiskt susen för humöret och man får tid för annat som är mer kul dessutom.

 • Anlita städtjänst regelbundet för att totalt slippa städa själv.

 • Ha någon som kommer och städar och gnuggar grundligt från golv till tak lite mer sällan.

 • Eller anlita dem endast sporadiskt när tiden helt enkelt inte räcker till.

Prioritera dig själv är viktigt

Speciellt om man är förälder händer det väldigt lätt att man endast tänker på barnen och bortprioriterar sig själv. Det är en farlig fälla att falla i, eftersom ingen mår bra av det i längden.

Se till att få tid för återhämtning, se till att få sova ut och ta hand om kroppen och psyket genom att röra på dig och göra kul grejer. På så vis orkar man bättre med vardagen på ett bättre sett och kan njuta också av helt vanliga dagar i veckan.