Primary Navigation

Matlagning alá Frankrike

Biffar som smälter i munnen, råvaror som torkas i torkugn och som samtidigt behåller sina näringsämnen. Vad pratar vi om? Jo, om matlagningsprincipen sous vide.

Vad behöver du för att laga maten enligt det franska konceptet? Först och främst en sous vide cirkulator som kan kombineras med vakuumpåsar. Det går att laga både frukt och grönsaker såväl som andra råvaror och kött in enlighet med sous vide. Du kan köpa allt du behöver på nätet. Se bara till att du väljer en partner med snabb leverans, trygg e-handel och säker betalning. Observera att vissa företag även erbjuder fri frakt då inköpsbeloppet varierar. Vissa står för fri frakt över 700, medans andra väljer andra summor.Formulärets överkant

Mer om sous vide

Som det nämndes tidigare så är sous vide är ett franskt matlagningssätt där du lagar maten under jämn temperatur. Temperaturen bestäms av råvaran du lagar. Till exempel om du vill laga oxfilé ska du först och främst ställa köttbiten i vakuumpåsar samt ta ur luften med hjälp av en sifon patron. Köttet tillagas i en i en lägre temperatur på 58°C. Sous vide tar längre tid än den klassiska matlagningen som vi är vana vid men resultatet är så fantastiskt gott så det är värt både tid och möda.

Att komma ihåg

Vad ska du tänka på ifall du bestämmer dig för att tillaga dina maträtter i enlighet med sous vide principen? Vad bör du komma ihåg? Vakuumpåsar och en sifon är två måsten som du ska införskaffa. Sedan gäller det att:

  • Alltid marinera köttet innan du tillagar det. Olika kött passar i olika marinader. Du kan även marinera frukt och grönsaker om du så önskar.

  • Använd vakuumpåsarna genom att ställa in råvaran i dem och dra ur luften. Detta gör att både struktur och smak bibehålls under tillagningen.

  • Temperatur och tillagningstid är väldigt viktiga för att få ett bra resultat. Därför är det viktigt att kontrollera vilken temperatur du ska tillaga din råvara på innan du börjar laga maten.