Primary Navigation

Träna bort magen med rätt sorts magövningar

För att gå ner i vikt, så handlar det ju oftast om att laga och äta rätt sorts mat. Men så var det ju detta med att få kroppen att se ut som man vill med. En sak som oftast kan bli mindre av viktnedgång är magen, men inte att den blir helt platt. För att den ska bli det, ja då krävs det att du tränar och gör magövningar hemma, eller på gymmet.

Du som vill träna magen, du kan hitta bra magövningar hemma att göra. Det finns en hel del av dem på nätet. Dels kan du läsa olika övningar, dels finns det på YouTube, där du ser hur de utförs. Visst kan vanliga situps hjälpa till att träna bort magen, men de blir rätt trista att göra i längden. Det kan vara bra att variera dina övningar på ett bra sätt.

Bra magövningar hemma du kan testa

Om du vill träna bort magen, så gäller det att lägga fokus på just det området. Det kan vara bra att stärka upp magen samt ge den lite mer muskler. Det är viktigt att ha en stark mage, då svaga magmuskler kan påverka din hållning samt ge dig ryggproblem i längden.

En bra magövning hemma, det är liggande benlyft. Du lägger dig på rygg, med raka ben. Ha dina armar längs med sidan. Håll dina ben så raka som du kan under hela övningen. Lyft dina ben uppåt, till ett horisontellt läge. Sänk dem sedan, sakta tills de möter golvet. Upprepa!

En annan bra magövning, det är en som kallas för russian twist, med vikt. Du bör ha en medicinboll, hantel, viktplatta eller en kettlebell för denna övning. Sätt dig ner, ha lätt böjda ben och ha hälarna i marken framför dig. Håll sedan i något av det nämnda ovan och sträck på ryggen. Luta dig sedan bakåt i 45 grader. Håll ryggen rak och stabil hela tiden. Börja sedan flytta vikten från höft till höft.