Primary Navigation

Investera i rätt löpband

Löpträning eller en rask promenad? Med regn, rusk och blåst kan det vara en utmaning att ge sig ut och motionera i det fria. Den bästa motionen är den som blir av och då finns det alltid ett redskap som aldrig sviker dig, oavsett väder, nämligen ett löpband. Det finns dock mängder med olika varianter med löpband. Det kan vara svårt att veta vilket du ska välja. Vi guidar dig till ditt bästa löpband.

Din motionsform avgör

Tänk igenom hur du vill använda ditt löpband. Det är nämligen det som avgör vilken typ av modell du ska titta efter när du investerar i ett löpband. Här hittar du löpband som både används till raska promenader som till tung och hård intervallträning. Motorns effekt på ditt löpband är avgörande och ifall du enbart ska använda bandet för enkel promenad behöver du inte investera i ett löpband med väldigt stark motor. Motorn är den del i ett löpband som belastas mest och därför är valet av motor och motoreffekten kanske den viktigaste detaljen att fundera över innan du bestämmer dig för vilket löpband du ska köpa som träningsredskap.

Löpytan

Det är viktigt att du väljer ett löpband som är tillräckligt långt för just dig. Ditt löpband måste vara lagom långt för din steglängd och din löpstil. Långa löpare med långa steg och de mera drivna löparna behöver ett lite längre löpband jämfört med kortare löpare. Längden på löpbandens löpyta varierar från 120cm och upp till 150cm. Tänk också på bredden, den varierar också.

Enkel kontrollpanel och funktioner

Ditt löpband bör ha ett variationsrikt utbud av funktioner och program för att ge dig möjlighet att variera din träning. Lutningsmöjligheter bör kunna varieras för att du ska få så stor effekt som möjligt. Variation i träningen får du genom att använda olika träningsprogram, då får du bäst effekt av din träning.

Lycka till!