Primary Navigation

Säkerhet i hemmet

Det flesta tänker på försäkringar eller hörnskydd från Ikea när man börjar prata om säkerhet. Tänker du steget längre kan det också betyda larm och kameror. Det kanske tar emot lite när ämnet kommer upp, men trots detta, finns det all anledning att fundera på detta. Med ett larm i kombination med kameror, har du inte bara skärpt säkerheten, du har också skapat en större trygghet i ditt hem. T.o.m. småbarnen kan sova lugnt, om bara de vet att larmen fungerar och behöver inte drömma om att spiderman kommer och räddar er. Det finns inte något ni ska räddas från.

Titta på www.somfy.se och leta reda på larm och kameror bland deras olika produkter. Här kan du i lugn och ro läsa om de olika alternativen och se vad som passar i ert hem.

Fördelar med larm och kameror

De finns flera fördelar med ett sådant här system än man kanske tänker över först. De håller inte bara inbrottstjuvar borta utan även folk som utöver vandalism, hittar andra ställen när de ser kamerorna. Dessutom har du koll på vad barnen sysslar med. Företag rapporterar att de anställda jobbar mera när de vet att kameran ser den. Uppstår det konflikter på jobbet är de dessutom enklare att lösa, eftersom man kan hitta ursprunget till konflikten på säkerhetskameran. Om vi återvänder till det privata hemmet visar det sig också att ett säkerhetssystem som detta, reducerar priset för hemförsäkring ganska rejält.

Ett par fördelar till, när vi befinner oss inom hemmets regi är förstås möjligheten att hålla reda på vad som händer runt huset. Är kamerorna rätt placerade har du även uppsyn med barnen, så inget händer dem. Rör det sig om ett semesterboende kan det vara en stor fördel att man kan se både folk och fä och vad som sker, när inte man själv kan vara på plats.