Primary Navigation

Bra saker att veta om du ska sälja bilen

Går du i tankarna på att sälja din bil? Då finns det en del saker att tänka på. Det första som du bör bestämma dig för är om du ska sälja den privat, eller om du ska sälja den till en bilfirma som köper in. Om du vill, sälj din bil till Bilköparna!

Att sälja din bil privat

Att välja att sälja sin bil privat via plattformar som Blocket är ett vanligt tillvägagångssätt. Ofta kan denna metod ge ett högre pris jämfört med att sälja till en återförsäljare, särskilt om du är villig att ta på dig uppgiften själv. Det finns dock några viktiga tips som du bör ha i åtanke.

Fundera på om det är värt att överväga att åtgärda eventuella repor eller skador innan du säljer. Detta förstärker helhetsintrycket, särskilt om det är en nyare bil.

Bilder spelar en avgörande roll. Ge din bil en grundlig tvätt, både invändigt och utvändigt. Välj en väl upplyst plats för foton – undvik att ta bilder i svagt ljus. Ta flera bilder som visar exteriör och interiör.

Var noga när du skriver annonsbeskrivningen – tillhandahåll en omfattande lista över funktioner och tillbehör. Inkludera detaljer om bilens senaste service och dess nuvarande skick.

Se till att bilen genomgår en besiktning och värdering. Detta ökar sannolikheten för att säkra ett förmånligt försäljningspris.

Glöm inte att ta med vinterdäck med låsmuttrar, domkraft, alla relevanta handlingar som fakturor och servicebok samt reservnycklar.

Gör det enklare att sälja din bil

Du som vill göra det så enkelt som möjligt att sälja din bil, du kan vända dig till ett ställe som till exempelvis Fordonsköparna. De kan köpa din bil, oavsett vad det är för skick på den. Ju bättre skick, desto bättre betalt så klart. Du kan helt utan kostnad kolla vad din bil kan vara värd genom att skicka dem en förfrågan.