Primary Navigation

En matta och dess påverkan på inredningen

Mattan är ett av de allra billigaste men också snyggaste sätten att klä ett golv. Priset på en matta är vanligtvis mycket lägre än för ett golv i trä eller natursten. En snygg matta är ett av de bästa sätten att få en snygg inredning hemma. Nedan ger vi några tips på hur du ska tänka vid köp av matta till vardagsrummet – den plats som i hemmet som definitivt bör ha en matta.

Välj rätt storlek på matten

Mattor finns i en mängd olika storlekar och kan också beställas utefter en specifik storlek. Det är mycket viktigt att du noggrant planerar innan vilken storlek på mattan du behöver. En för liten eller en för stor matta ser båda konstigt ut och är något du till varje pris vill undvika.

Fylla hela rummet eller bara en del?

Det första du behöver bestämma dig för är om du vill fylla rummet eller definiera olika områden i rummet. Om du väljer att dela in rummet olika zoner genom att använda flera mindre mattor – se till att de kompletterar varandra på ett snyggt sätt och inte konkurrerar med varandra om uppmärksamheten.

En matta i rummet ska anpassas till soffgruppen

En matta ska passa storleken på soffgruppen och ta upp hela soffans plats – minst. Helst ska alla möbler stå på mattan men om det bara är frambenen på soffan (de som syns) är det ofta en fullt godkänd kompromiss. Detta alternativ är perfekt för att skapa ett enhetligt vardagsrum. En utmärkt sätt att skapa en bra inredning i vardagsrummet med en matta centralt placerad.

Köp en matta online

Kilands mattor är en utmärkt plats att börja på för dig som är ute efter en ny matta till hemmet. På deras hemsida kan du i lugn och ro scrolla runt och hitta just den matta som passar ditt vardagsrum allra bäst. De har ett stort utbud av mattor i alla former – runda, fyrkantiga, små, stora och i olika material.