Primary Navigation

Hitta rätt husleverantör

Är du en av dem som köpt en tomt, har skaffat bygglov och är på väg att skaffa eller bygga ett eget hus? Bra, i sådana fall har du en spännande resa framför dig. Stor del av jobbet är redan gjort. Du har hittat en bra plats att bygga huset på och du har fått lov att göra det.

Nu gäller det att hitta rätt husleverantör, en partner som kommer att göra samarbetet enkelt och trevligt. Anebyhus är ett företag som förutom nyckelfärdiga hus även erbjuder digitala husturer där varje kund får se ett boende både inuti och utåt.

Boka alltid ett möte innan du bestämmer dig

Ett hett tips för dig som letar efter en husleverantör är att göra en grundlig förundersökning på nätet. Titta vilka företag som finns nära dig och försök att hitta trovärdiga referenser. Observera att Internet är en plats där falska omdömen och referenser förekommer relativt ofta. Därför är det kanske bäst att titta på husleverantörens egna referenslista på plats, något som leder oss till nästa punkt, nämligen mötet med den utvalda partnern. Boka alltid ett sådant innan du bestämmer dig vem du ska anlita som husleverantör. Förklara dina önskemål och fråga efter en preliminär offert.

Vad visar på att du hittat rätt?

Hur vet du som klient att en husleverantör är en tillförlitlig partner? Seriösa firmor brukar alltid begära att få besöka tomten du köpt för att bilda sig en uppfattning om platsen och vilket hus det skulle passa. Först efter ett sådant besök skickar de oftast ett förslag och en prisoffert.

Automatiska offerter som erbjuds av många på nätet ska tas med en nypa salt. En pålitlig husleverantör är flexibel och kan offerera olika lösningar anpassade till kunden, även om den erbjuder nyckelfärdiga hus som har förutbestämda planlösningar.

Sist men inte minst visar företagets referenslista hur pass nöjda dess kunder faktiskt är.