Primary Navigation

Hur och när kan man bära en jultröja?

Det finns många oskrivna regler för detta speciella plagg. Jultröjan blev populär på 80-talet när Bill Cosby bar en i ”The Cosbies” och även Chevy Chase i ”Ett päron till farsa firar jul”.  Efter att ha varit mindre populär ett tag har detta speciella plagg nu fått en revival.

 

Bär jultröjan med eftertanke:

-Passar bra på kontoret när det är ful jultröjedag.

-Matcha gärna jultröjan med ett par snygga tweedbyxor till för ett mer stilrent intryck.

-Är du typen som gillar klassiska plagg – välj en jultröja som är lite mer dämpad så kan du använda den flera gånger och till flera festliga tillfällen.

-Köp en som är tillverkad på ett eko-vänligt sätt, så kan du bära tröjan med rent samvete. Det är onödigt att slänga bort ett plagg man bara burit en gång.

Tänk på:

-Om du har fått en ny flickvän så är det nog inte detta plagget du ska dyka upp i första gången du ser dina nya svärföräldrar. Första intrycket man vill ge kanske inte ska hänga ihop med renen Rudolf?

-Att bära en jultröja gör att man kommer i ett helt speciellt humör. Akta bara så att du inte blir i för bra humör och dricker för mycket glögg eller äggtoddy.

-Använd tröjan till passande situationer. Att dyka upp med en jultröja till ett viktigt möte eller ännu värre ett viktigt kundmöte är inte passande.

-När det är jultider tänds det ofta många ljus. Akta bara så att du inte går för nära ett. Jultröjor är ofta tillverkade av lättantändliga material.

-Det står ofta olika slogans på jultröjorna. Välj ett slogan som du kan stå för, annars kan det lätt bli pinsamt.

 

Jultröjetrenden har kommit för att stanna. Eftersom de finns i så många varianter kan du nästan vara säker på att hitta en som faller dig i smaken.