Primary Navigation

Leksaker 1 år – den ultimata guiden

Ettårsåldern, det är en innehållsrik tid då barnen utvecklas mer och mer. De lär sig många nya saker, de utforskar sociala förmågor, utvecklar språket samt gör utvecklas inom det motoriska. Detta sker ofta i interaktion med omvärlden samt så klart då leksaker. Det är bra att satsa på leksaker 1 år, som kan hjälpa dem med sin utveckling. I denna guide, så kan du hitta perfekta leksaker 1 år, som passar både pojkar och flickor.

Ofta är det bra att satsa på så kallade utvecklande och pedagogiska leksaker 1 år. Detta kan vara lite vad som helst. Bland annat kan det vara byggsatser, leksaker i trä, sandlåda och så vidare. pedagogiska leksaker är ofta ämnande för att barnet med dessa ska kunna utvecklas än mer samt kunna leka på ett kreativt sätt.

I ettårsåldern börjar finmotoriken komma och barn i denna ålder gillar att använda fingrarna för att upptäcka med, istället för som tidigare använda munnen. I denna ålder brukar även språket ta fart.

Leksaker från 1 år – våra bästa tips

Du som vill satsa på att köpa leksaker 1 år till din ettåring, du ska få tips på ett bra leksaker som passar både pojkar och flickor. En tidlös favorit är det så kallade tipi tältet. Det ger plats för fantasi och kreativitet. Man kan leka i tältet med en massa olika saker.

Ett annat bra tips annars är lektunnel. Barn i 1-årsåldern vill ju gärna utforska sin omgivning samt att de nu även är rätt rörliga och förfinar sin koordination. En lektunnel är flexibel och kan användas för en massa olika lekar! Även äldre syskon uppskattar att vara med och leka i denna!

Något som passar ypperligt som leksak 1 år, det är ett eget bollhav! Det finns smarta bollhav med mjuka kanter och giftfria plastbollar att ha i barnets rum. I ett sådant kan barnet roa sig i flera timmar och det ger bra utrymme för kreativiteten och en massa äventyr!

En given sak att ge ettåringen, det är ett leksakskök. Att leka att man gör samma som mamma och pappa och laga mat är skoj! Köp även till leksaksmat som de kan använda. Just att låtsas göra samma som mamma och pappa är något ettåringar vill. Så även saker som kundkorg med mjölkpaket och annat är kul så väl som städ-set med mopp, sopborste, dammsugare är skoj!

I ettårsåldern börjar det ju hända en hel del med att barnet går från att krypa till att ställa sig upp och gå. En lära gå vagn är därmed en bra sak att satsa på. En sådan är rolig att använda samtidigt som att den är utvecklande på samma gång. Medan barnet går med vagnen så övas grovmotoriken. Vagnen har ofta även små detaljer, där barnet kan öva finmotoriken. En lära gå vagn är även användbar över längre tid och kan även användas i andra lekar.

Förhoppningsvis har vår guide över leksaker 1 år gett ditt bra tips på vad du kan köpa till din ettåring!