Primary Navigation

Har du haft för mycket att göra och jobbat för mycket?

Det är lätt hänt att man råkar ta ut sig för mycket. Ibland kan man ha jobbat för mycket eller så kan det vara så att man har tränat för mycket. Oavsett vilka orsakerna är, är det viktigt att ta hand om sig själv. Det finns det många olika sätt man kan göra det på. Kanske ska du åka till ett SPA och ta hand extra mycket om dig själv? När man är på SPA finns det ofta en uppsjö av behandlingar att välja mellan, alltifrån tångbad, till massage till ansiktsbehandlingar.

Kanske har du ett specifikt problem? Är du öm i musklerna? Då kan det vara en bra idé att behandla mera lokalt där problemet sitter. Om det är ömma muskler i benen finns det flera sätt att hämta sig på, stretching kan ibland vara behjälpligt, vissa massagemaskiner kan främja återhämtningsprocessen och ibland kan simning göra att musklerna slappnar av.

Kanske är du psykiskt stressad och bara ska slappna av. Något så simpelt som att sätta på en bra film och bara slappna av kan faktiskt hjälpa vid sådana tillfällen. Det finns även bra sk. Meditationsappar som kan hjälpa om du känner att du är uppe i varv. Det sägs att det är ganska så individuellt vem det fungerar på men det kan vara värt att testa och se om det fungerar.

I det långa loppet är det bra att tänka förebyggande. Då är det viktigt med en bra kosthållning. En bra kosthållning betyder också att äta allsidigt och inte för mycket kött, fett och såklart socker. Mer grönsaker och mindre lördagsgodis med andra ord. Det handlar som du nog vet mest om sunt förnuft och till stor del om disciplin.

Följer du ovanstående råd är du åtminstone en bit på väg mot en lite lugnare vardag.