Primary Navigation

Går du i husköpartankar?

Det är inget litet projekt. Mycket är det att tänka på när det är dags att flytta i hus. Först ska man bestämma sig för vilket område man vill bo i och sen vilken typ av hus som är aktuellt. Ibland kanske det inte är aktuellt att köpa något hus alls men kanske tal om rivning eller sprängning av ett existerande hus. Det kan vara tillfället om man har hittat den perfekta tomten. Andra saker som kan vara värt att tänka på är:

-Kolla upp olika områden. Det kan vara bra att veta hur nära skolan ligger till det hus du funderar på att köpa. Dessutom kan det vara en bra idé att kolla hur långt det är till dagis, läkare och matbutiker. Om du har barn kan det i vissa tillfällen vara bra att se vart hållplatsen till skolbussen är.

-Om du nu ska bygga ett nytt hus kan det vara en bra idé att höra med en arkitekt vad som passar dig bäst.

-Gör alltid en ordentlig bakgrundskoll på den arkitekt eller byggfirma du funderar på att anlita om du ska bygga hus så att du inte senare i processen stöter på problem.

– Det kan även vara en bra idé att kolla upp vilka grannar man har.

-Om du nu har hittat det perfekta området passar transporttiderna till ditt jobb? Om det verkligen är ett område du är förtjust i kanske du kan tänka dig att pendla lite längre till jobbet.

-Radonhalt och jordförorening är andra viktiga saker att ha i åtanke. Vill du bo nära vattnet kan det vara klokt att kolla upp om det går att få tag i fakta om framtida vattenstigningar! Kommunen brukar ha denna information.

Om du följer dessa råd är du en bra bit på väg mot ett lyckat husköp.