Primary Navigation

Uteduschen ett bra alternativ för de flesta

Vad kan göra en varm sommardag helt perfekt? Förutom det fina vädret och kanske sköna utemöbler kan en svalkande dusch sitta riktigt fint. Tänk att ha en sådan installerad i trädgården? Svårt att tacka nej till, eller hur?

Förutom rätt modell bör du även tänka på utedusch insynsskydd speciellt om du placerar den i trädgården och i närheten av grannarna. Vilka typer av uteduschar och insynsskydd finns det berättar vi i nästa rubrik.

Olika typer att välja mellan

Uteduscherna kan på två huvudtyper – soldusch och en som drivs på gasol.

En utedusch som drivs på gasol är kopplad till en gasolvattenberedare. Vattnet värms upp av en genomströmningsvärmare. Uppvärmningen sker snabbt till en temperatur du själv önskar. Vattenberedaren stängs av efter att vattnet nått önskad temperatur vilket sparar energi. Efter att vattnet är uppvärmt stängs beredaren av vilket sparar energi.

Vattnet i en soldusch värms upp av solen, något som själva namnet antyder. Tänk på att en soldusch behöver installeras på en solig plats ifall för att fungera som den ska. Vanligtvis kan solduscher värma upp till 20 liter vatten. Båda modellerna kan kompletteras med passande insynsskydd som skräddarsys beroende på platsen duschen placeras på och kundens egna preferenser.

Om du har svårt att välja rätt insynsskydd eller duschmodell kan du alltid vända dig till kundtjänst som betjänar leverantören du ska köpa alla artiklar från.

Att tänka på när du väljer utedusch

Vad ska du tänka på när du väljer en utedusch? Här kommer några bra tips som kan hjälpa dig:

  • Var ska duschen placeras? Är det på en trädgård eller strand? Ifall det är en strand behöver du kanske en öppen dusch som alla kan använda

  • Finns det tillräckligt med sol för att ha en soldusch, ifall du valt det alternativet?

  • Hur ser din budget ut? Tänk på att olika uteduschar kostar olika mycket. Bestäm gärna vad du har råd med och tänk på att förutom duschen bör du även ha pengar för själva installationen.