Primary Navigation

Bra leksaker att leka ute med

Att leka utomhus, det är något som går att göra i alla väder! Extra kul blir det att leka ute om du som förälder satsa på att köpa utomhusleksaker. Idag finns det ju många bra leksaker som lämpar sig väl för att leka med just ute! På billiglek.se kan du hitta en hel del bra utomhusleksaker. Sedan går det även att ta ut vanliga leksaker att leka med utomhus. Att sitta ute med sina dockor på gräsmattan eller sitta och rita vid bordet på altanen är kul det med.

Uteleksaker för aktiva barn

Barn gillar ofta att röra på sig då de är ute, så då kan det vara bra att satsa på utomhusleksaker som uppmuntrar till rörelse. En bra sak att ställa i trädgården är en studsmatta till exempel. Se gärna till att det finns ett skyddsnät runt samt låt inte för många barn hoppa samtidigt. Det finns även mindre studsmattor som kan vara kul att ha. En mindre studsmatta kan även användas inne.

Hopprep eller rockringar är även det bra utomhusleksaker. Det finns korta hopprep som man är själv när man använder, så väl som långa rep, där det krävs två som vevar, så att den tredje kan hoppa.

Fotbollsmål och fotboll är även det bra att ha för utelek. Särskilt bra om ni har en stor trädgård.

Kul trädgårdsspel och lek

Det kan vara kul att ägna sig åt olika spel ute. Det är därmed rätt bra att satsa på att köpa ett krocketspel till exempel, eller kubb. Andra kul spel är boule, dicgolf, badminton och så vidare. Det finns idag en massa trädgårdsspel att välja mellan, som passar både barn och vuxna.

Att leka lekar är annars ett kul sätt att tillbringa tiden ute på. Kurragömma är en enkel lek där en blundar och räknar, medan resten gömmer sig. Sedan ska personen som räknat leta upp alla. Det går även att göra en tvärtom-variant av detta. Då ska alla utom en blunda och räkna. Den som inte blundar ska gömma sig. Sedan ska alla som räknat börja leta. Men hittar man personen, så ska man inte säga något, utan gömma sig på samma ställe! Till slut är det rätt fullt på denna plats medan en eller ett par få andra fortfarande letar.

Kul med vatten

Det går även att leka med vatten när man är ute, särskilt då om sommaren. Det finns idag utomhusleksaker just för detta, så väl som att en så enkel sak som att sätta på vattenspridaren och springa igenom kan vara hur roligt som helst. Annars är det inte fel att ha vattenkrig. Det finns ofta många roliga vattenpistoler med mera att köpa. Annars går det lika bra med Pet-flaskor eller annat att använda er av. Sand, vatten, spadar med mera är även det kul att leka med tycker de flesta.

Ha kul ute

Ute går det att ägna sig åt lite friare, stökigare lekar utan att något går sönder. Det är inte fel att ta med barnen ut och leka, med eller utan leksaker för utomhusbruk.