Primary Navigation

Enkla tips för köksrenovering

Ordet köksrenovering kopplas oftast ihop med en lång kostsam process. Men det behöver inte vara så. Du kan enkelt göra flera små saker för att renovera köket och få det att se helt nytt ut.

Men det allra viktigaste är att komma igång, alltför många fastnar i planeringsstadiet och skjuter det på framtiden. Och inte sällan blir det aldrig gjort. Ta istället del av dessa tips och ideer och starta ditt eget projekt redan idag!

Knoppar/handtag

Att byta ut träknoppar och handtag i köket har en mycket större effekt än vad du tror. Om du väljer en modell i samma storlek som existerande är det en enkel process! Skruva bort existerande knopp eller handtag och skruva dit det nya! Det hela går på några minuter.

Fräscha upp kaklet

Det går att fräscha upp kökskakel utan att riva och sätta upp nytt. Välj mellan att måla och sätta dit kakeldekor. Båda alternativen är väldigt enkla och ger ett märkbart resultat. Eller varför inte måla först och använda kakeldekor som ett effektfullt mönster?

Belysning – a och o

Utan bra belysning är det svårt att trivas i ett rum. Se till att få med både stark belysning som behövs under matlagning samt mjuk mysbelysning för romantiska middagar på tu man hand. Se till att designen av lampan matchar atmosfären du vill skapa i köket.

Små detaljer skapar det perfekta resultatet

Många små detaljer i köket som används varje dag glöms lätt bort vid en uppdatering av köket. Investera i nya kökshanddukar, ugnsvantar, diskställ och annat som alltid står framme. Det kommer att göra stor skillnad på slutresultatet!

Våga testa nytt

Sist men inte minst: var inte rädd för att prova på något nytt! Alla kan vi lära oss nya saker och att börja med mindre lätta projekt är en bra start. Även ett misslyckande kan betala sig i längden – nästa gång vet du då hur du ska göra för att det ska bli rätt.

Lycka till med dina framtida projekt!