Primary Navigation

Lider du av muskelspänningar?

Att lida av muskelspänningar är vanligare än vad man kan tro. Det kan drabba både yngre men även äldre personer. Det finns många olika orsaker till detta och det är inte alltid så lätt att veta vad det är som orsaken till det. För vissa kan det vara ett stressande jobb som gör att man får spänningar i nacken. För andra kan det vara nersjunken framfot och kanske behövs det iläggssulor (exempelvis från align footwear) för att motverka spänningarna.

Tänk systematiskt

Som nämnt kan det vara svårt att veta vad som är boven till ens muskelspänningar. Tänk igenom ditt rörelsemönster. Kanske har du små barn som gör att du lyfter en del eller använder en sida mer av kroppen än den andra. Det kan ge skevheter. Kanske böjer du dig mycket. Det kan också slita i längden. Ibland kan man märka genom att ta bort en viss rörelse vad det är som orsakar spänningen.

Symptomlindring

Medans du försöker ta reda på vad det är som gör att du har ont kan du alltid försöka lindra symptomen, exempelvis med iläggssulor, massage, bastu eller akupunktur för att nämna några exempel. Det bästa är igen att pröva sig fram till vad som passar bäst. Det finns inte alltid ett facit.

Prata med experter

Ta hjälp utav dem som vet något om kroppen, dvs fysioterapeuter, kiropraktorer och andra som vet en massa om kroppen. Det är en stor hjälp att få ordentlig vägledning.

Jobbar du systematiskt, rådför dig och är ihärdig är chanserna stora för att du slipper av med dina muskelspänningar. Det är också viktigt att utvisa tålamod för det kan ofta ta ett tag att slippa av med denna typ av problem. Det viktigtaste är att hela tiden jobba för att komma ur den jobbiga situationen som det faktiskt är att ha muskelspänningar.