Primary Navigation

Satsa på rätt balklänning och annan utrustning för balen

Är det så att det är en bal på gång? Den vanligaste balen som är idag, det är studentbalen. Men det finns även andra typer av baler att gå på. Oavsett vad det är för typ av bal du är bjuden på, så är det ju viktigt att ha rätt sorts kläder och accessoarer. För tjejerna är det ju viktigt att ha rätt sorts balklänning, samt annan ”utrustning” så som väska, skor, smycken med mera.

För att du ska kunna hitta en bra klänning för din bal, så är det ju först bra att veta vad den får kosta samt att det även är bra om du har ett hum om hur den ska se ut. Om du har en partner att gå med, så ska ju även han kläs upp. Det kan vara bra att matcha varandra, med färger till exempel.

Idag finns det många butiker som har fokus på balklänningar, festklänningar och brudklänningar. Det kan vara idé att besöka en sådan butik. Det även om det finns sådana butiker på nätet. För det är ju alltid så att det skiljer sig en del från en bild till hur den sitter på dig.

Vad för balklänning vill du ha?

Du kanske redan nu har en bild i ditt huvud exakt hur du vill att din balklänning ska se ut? Om inte, så kan det vara smart att leta inspiration på nätet. Det genom att titta på andras bilder av baler, kolla nätbutiker med balklänningar samt även kolla vad olika kändisar brukar bära.

Fundera på om det ska vara en färdig klänning du ska köpa eller om du föredrar att få den helt uppsydd efter dig.

Besök flera butiker

Som vi redan nämnt, så kan det skilja sig en hel del i hur en klänning ser ut på bild och hur den sedan ser ut då du väl tagit på dig den. Det bästa du kan göra, det är att besöka så många butiker med balklänningar du kan för att testa olika varianter. Våga även testa de klänningar du inte tror är för dig, för när de väl sitter på så kanske du får en helt ny favorit. Ta gärna med dig vänner, eller din mamma. Det är alltid bra att låta andra ha åsikter med vad du passar i eller inte.

Se även till att välja en klänning som är bekväm att bära och inte bara snygg att se på! Balen i sig är ju ändå rätt många timmar.

Viktiga accessoarer

Det är inte fel att även satsa på att ha snygga accessoarer som lyfter din klänning på bästa sätt. Det kan vara att du har ett vackert halsband, eller snygga handskar i matchande färg. De flesta tjejer brukar även vilja ha en väska och då brukar det vara en kuvertväska de flesta väljer, men det är upp till dig. Om din partner ska ge dig en handledsblomma, se till att den matchar hans blomma i kavajen samt färgen på din klänning.