Primary Navigation

Solsängar av alla slag för alla tillfällen

Oavsett om du är ute efter en solsäng till balkongen, takterassen, altanen eller trädgården så finns det ett alternativ för dig. Också om du vill ha praktiska solsängar med hjul du enkelt kan ta med dig till stranden finns det en hel uppsjö av snygga alternativ att välja mellan – utbudet är enormt!

En plats för två i solen

Du som lever i par eller till och med har barn kommer säkerligen att uppskatta en härlig solsäng med gungställning. Eftersom solsängen kommer med sin egna gungställning krävs det inte träd som för en hängmatta. Men du får samma härliga njutning!

Den klassiska hängmattan

Du som faktiskt har stora stadiga träd i trädgården kan alltid investera i en klassisk hängmatta som faktiskt är symbolen för semester. Det finns en anledning till att den inte går ur mode utan fortsätter att vara lika populär år efter år.

Klassiska solsängar i flera versioner

När du tänker på en solsäng kanske du får upp en bild av en gammal “badenbaden” i huvudet. Nuförtiden finns det mycket snyggare och lättare alternativ på solsängar att välja mellan. Men självklart med samma komfort dåtiden erbjöd!

Välj mellan olika praktiska funktioner såsom ställbar rygg ända ner till liggande, solskydd för ansiktet och en praktiskt hylla under solsängen för en bok eller tablet. Det ska nämligen vara bekvämt att ligga i solen under semestern!

Vilket material är egentligen bäst?

När du väljer material till solsängar och utemöbler i sin helhet bör du fundera på tre olika saker:

  1. Vill du ha lättskötta möbler som kräver minimalt underhåll eller tycker du att det är kul att slipa, måla och olja?
  2. Har du vinterförvaring till utemöblerna? Eller kommer de att stå ute hela vintern?
  3. Vill du kunna flytta runt möblerna lätt eller ska de stå stadigt på samma plats hela sommaren?

När du har svar på dessa frågor vet du vilket material som passar bäst för dig!

Trä

Det är ett vackert, levande material som är väldigt trivsamt och även hållbart. Men det kräver att du är villig att sköta underhållet. Annars håller de inte särskilt länge. Så om du har tid och lust för rätt så mycket underhåll är trä materialet för dig.

Konstträ och konstrotting

Du som vill ha ett material med mindre underhåll bör leta efter konstträ eller konstrotting. Det krävs endast att du gör rent med tvål och vatten vid behov och inget mer. Men köp möbler som klarar UV-strålning, annars blir de lätt spröda och torra snabbt.

Metall

Rostfritt stål, aluminium och gjutjärn är som skapat för att stå utomhus och användas flitigt. Ett väldigt tåligt material med väldigt lite underhåll. Du behöver endast rengöra med tvål och vatten vid behov.

Ta med solsängen till stranden

Om du älskar stranden och i princip lever där under sommaren är det smartast att investera i solsängar med praktiska hjul. Du kan då packa allt du vill ha med dig på solsängen utan att behöva slita ut dig genom att bära allt i en väska. Hur smart som helst!