Primary Navigation

Unna dig ett fint bord för din terrass

När sommaren kommer så vill många personer tillbringa så mycket tid som det bara går utomhus. Det är förstås mycket trevligt att röra sig utomhus och få frisk luft men det kan också vara skönt att vara utomhus när man vill koppla av. Har man till exempel ett fint trädgårdsbord så kan man sitta vid det bordet och äta, läsa eller varför inte arbeta. Det är kanske ofta så att svensken inte riktigt tänker på ett trädgårdsbord när man ska arbeta, svenskar är trots allt mycket vana vid att allt kontorsarbete äger rum inomhus. I varmare länder är det dock mycket vanligt att man sitter utomhus och arbetar, särskilt på morgonen och sent på kvällen.

Varför är ett bord så viktigt?

Varför är då ett bord så viktigt när man sitter ute? Är det inte viktigare att man har bekväma stolar? Nåja, det är faktiskt så att ett bord spelar betydligt större roll för hur man sitter än vad många människor tror. Särskilt höjden på bordet är viktigt för att man ska kunna sitta bekvämt om man till exempel skriver.

Det är också viktigt att det är lätt att komma in med benen under bordet. Det är inte sällan som man ser vackra bord som dock har ben som hindrar stolar från att skjutas in under bordet.

Tänk på att bordet du köper tillsammans med den övriga terrassen utför en helhet

När eller om man går vidare och köper ett bord är det viktigt att man tänker på att terrassen är en helhet. Köper man ett bord utan att tänka på denna helhet är det lätt att det inte blir snyggt. Det gäller att tänka på färger, vilken typ av hus man har och hur stor terrassen är. Det är inte ovanligt att man ser alldeles för stora bord på en terrass.