Primary Navigation

Utrusta dig med ekologisk hudvård

Hudvård är ett samlingsbegrepp för många olika produkter. Kräm, rengöring, lotion och vårdande kosmetika ingår alla i hudvårdsserien. Det viktigaste med hudvård är att den ska passa din typ av hy och personliga behov. Till exempel har en dam som sminkar sig varje dag annorlunda behov än den som kanske koncentrerar sig på enbart vårda huden.

Oavsett hur din vardagsrutin ser ut är det bra att undersöka sortimentet med ekologisk hudvård. Maria Åkerberg är ett svenskt märke du kan titta på. Det finns givetvis massor med olika företag verksamma inom just den nischen.

Vad är ekologisk hudvård?

Vad betyder egentligen ekologisk hudvård? Som namnet självt antyder är det vårdprodukter innehållande ingredienser som odlats på ett ekologiskt sätt. Idag finns det ingen lagstiftning angående hur mycket av innehållet ska vara ekologiskt för att klassificera artiklarna som ekologiska. Det finns dock certifikat som bevisar att kollektionen har ekologiska inslag. Certifikaten brukar annonseras av företaget självt både på deras hemsidor och diverse produkter. Det är upp till dig som konsument att kontrollera hur det ligger till med sådana typer av dokument och bevis.

Skillnad ekologiskt och naturligt emellan

Naturlig och ekologisk hudvård blandas ofta ihop. Det ger en skev bild av begreppens betydelse.

Låt oss förklara skillnaden. Först och främst är det viktigt att veta att det faktiskt finns en skillnad naturlig och ekologisk hudvård emellan. Naturlig hudvård betyder att ingredienserna i den kommer från naturen. De har antingen vuxit vilt eller odlats. Begreppet ekologiskt har lite samma betydelse men här är även odlingsmetoden specificerat. Ingredienserna i ekologisk hudvård ska nämligen vara odlade i enlighet med ekologiska riktlinjer. De ska både vara djur-, och miljövänliga och ska inte ha odlats med några gifter.

Hudvård är en blandning mellan olika ingredienser och därför är det svårt att sätta en klar gräns olika produkter emellan. Kom gärna ihåg det ifall du är intresserad av ekologisk hudvård.