Primary Navigation

Utrusta dig med en perfekt mössa

Hans majestät – mössan har funnit med oss länge. För oss nordbor är den utan tvekan ett av de nödvändigaste plaggen som vi måste ha. Varför? För att vi lever i ett kallt land där väder och vind kräver att hålla kropp och knopp varma.

Det är otroligt viktigt att utrustas med en perfekt mössa som håller kylan borta samtidigt som den ser fin ut. Mosser finns det i många varianter, design och färger. Vilka trender följer mössorna berättar vi i nästa avsnitt.

Modetrender

Precis som alla andra plagg i modevärlden så följer även mössorna vissa tendenser. Dessa har ändrats genom åren, från mer eleganta till den sportiga varianten som de flesta väljer att köpa sig idag.

För kanske 20 år sedan kunde man lätt se flerfärgade mössor medans idag är det populärt med enklare alternativ som är minst lika snygga. En gråmelerad mössa med ribbade detaljer passar så bra ihop med en vit kappa. Den fastsydda höga kanten ger profilen en snygg outlook.

Vad sägs om en klassisk, stickad svart mössa i en härlig ullmix? Ja, den skulle passa bra till det mesta och den håller måttet år in och år ut. En evig modell, så att säga. Valet är ditt! Modellerna är många och det bästa du kan göra är att köpa en mössa som passar ytterplaggen som redan har hemma.

En egen stil? Är det en bra idé?

Visst är det alltid bäst att skapa en egen stil oavsett modetendenserna. Låt oss säga att enfärgade mössor är inne nu men du vill helst satsa på en som du köpt för flera år sedan. Gör det! Matcha den med en passande nyinköpt kappa och vantar och gör din catwalk ute på stan. Att se lite annorlunda ut ger bara pluspoäng. Våga experimentera och skapa en egen design. Det viktigaste är att du själv känner dig vacker och är varm.