Primary Navigation

Vakuumpackare – en populär apparat i köket

Har du funderingar på att vakuumförpacka dina frysvaror. Eller funderar du på varför du ska investera i detta. Här kommer lite info om vakuumpackare och varför de är så populära nu.

Ett måste för dig som jagar/odlar eget

Om du är jägare eller kanske bärplockare är denna maskin något du verkligen bör investera i. Odlar du dina egna grönsaker och vill att de ska hålla hela vintern behöver du en vakuumpackare.

Längre hållbarhet

Varor håller bevisat mycket längre om du vakuumpackar dem innan du fryser in dem. Det är luften som är problemet.

Om fryst kött kommer i kontakt med luft resulterar det i frysskador. Även sallad håller mycket längre i kylen då det är vakuumpackat.

Allt kan vakuumförpackas

Alla varor kan egentligen vakuumpackas. Högst avkastning ger frysvaror men det går även att vakuumpacka skafferivaror och kylvaror.

Allt ser snyggare och bättre organiserat ut. Du kan enkelt se vad du har och vad som saknas.

Suger ut luft

En vakuumpackare suger ut luften ur påsen. Om du vill frysa in varor med lite vätska så se till att köpa en maskin som klarar av detta.

Alla vakuumpackare har lite olika tillvägagångssätt. Se till att maskinen du köper passar dina egna behov.

Välj rätt storlek

Vakuumpackare finns i flera olika storlekar. De allra flesta får plats i ett vanligt köksskåp. En del maskiner är byggda på höjden men de allra flesta på bredden.

Se ut en plats i ditt kök för din nya vakuumpackare innan du köper den.

Användning

Vissa vakuumpackare är svårare att använda än andra. Om du inte är tekniskt lagd är det bra att leta efter en maskin som är enkel att använda. Det ska vara lätt att använda din nya vakuumpackare.

Jämför innan du handlar

Innan du bestämmer dig bör du jämföra olika vakuumpackare online. Här ser du en lista över de 5 bästa vakuumpackare som finns på marknaden idag.

Hitta den passar dig bäst utefter vad du kan betala. Lycka till med din vakuumpackare – du kommer oavsett vilken du väljer älska den!