Primary Navigation

Vilken utrustning krävs för att göra takmålning i Stockholm?

Du kanske tycker att ditt tak har blivit slitet och fult och att det behöver ny färg? Du kanske då funderar på vad det är för utrustning du behöver ha, för att göra en takmålning i Stockholm. Grejen är att när taket börjat tappa färgen, så har den även tappat den skyddande yta den haft. Så det är inte bara att måla över det med vad som helst. Helst ska taket göras rent först, på bra sätt, samt behandlas och därefter få en ny färg. Ska du göra detta själv så krävs det dels en massa utrustning, bra kunskaper samt att du har säkerhetssele på dig. Det kan vara smarta att anlita ett företag att ta hand om ditt tak.

Bra behandling av ditt tak

Om du vill ha en takmålning i Stockholm utförd av ett företag, så kan du välja att anlita Tectorius AB. Detta företag kan behandla ditt tak, i tre steg, det med vad de kallar för Iso Tec-systemet. Det handlar då om att tvätta alla takpannor, försegla dem med ett koncentrat samt att sedan lägga på en beläggning med den kulör du väljer.

Det som taket behöver allra först, det är att göras rent. Det genom en taktvättning. Smuts, alger, mossa och annat som sitter i takpannornas porer tas bort. Tectorius jobbar med särskilda högtryckstvättar, som endast kräver vatten och inga kemikalier.

Efter att taket har tvättats, så är det dags för det att få en helt ny försegling. Tectorius har en helt egen produkt de använder, som är ett slags förseglingskoncentrat. Denna ser till att pannornas porer tätas på ett bra sätt.

Först efter att dessa två steg har gjorts så kan man göra en takmålning. Fast egentligen är det en form av ytbehandling, med färg. Det handlar helt om att ge ditt tak en helt ny, skyddande yta samtidigt som den får en ny snygg färg. Du kan välja att ha samma kulör som innan, eller välja en helt ny kulör.

Målning av taket ger långvarigt skydd

Om du har ett tak, som är äldre och som ser slitet ut, så räcker det inte att bara tvätta det. Det behöver även få en bra försegling samt att det sedan även ska målas. Genom att välja takmålning via Tectorius så får ditt tak dels en snygg, fräsch färg, dels en slitstark skyddsyta. Denna nya yta på ditt tak, den är både miljövänlig och väderbeständig,

Ta hand om ditt tak

Det är bra om du kan se till att ta hand om ditt tak, även på egen hand. Se över det, minst två gånger per år. Skotta av snö om det fallit mycket samt se till att hålla det fritt från löv, mossa och annat. Du bör även se till att rensa ur dina rännor med mera, så att inte de är fulla med löv och annat skräp. Genom att se över ditt tak, ofta, så vet du även om det är dags att måla det, eller byta det helt.